Webmail | Cpanel | Over Ithagi | Contact | Remote | status :: en ::

Hoe krijg ik mijn site hoger in de zoekresultaten?

Ik neem in deze tekst voor het gemak Google maar als voorbeeld,

Om de site hoger in de zoekresultaten te krijgen moet dit wel interessant zijn voor de zoekmachine en dan gaat het niet om de inhoud van de tekst of de plaatjes. Een zoekmachine beoordeelt de tekst niet, want daar snapt hij toch niks van en plaatjes kan hij niet bekijken want het is geen mens. Hij heeft andere criteria om te kijken of de site interessant genoeg is.

 1. Hoe staat uw site er nu bij?
  U kunt beginnen door te kijken wanneer bijvoorbeeld Google voor het laatst uw site bekeken heeft: Ga naar Google sitestatus
  Indien uw site nog niet aangemeld is kan u dit bij Google doen op http://www.google.nl/addurl/
  Het opnemen van uw site in hun databanken kan een paar weken duren. U kunt dit proces bespoedigen door uw link aan te melden bij Google webmaster tools..
 2. Zorg voor een leesbare site
  De zoekmachine moet de tekst wel goed kunnen doorzien. Iets als een flash animatie ziet hij als een plaatje, daar kan hij dus niet veel mee, want plaatjes kan hij niet interpreteren. Zet zoveel mogelijk informatie gewoon in tekst. En als toch tekst in een plaatje moet staan zorg dan dat de titel en de alttekst ingevuld zijn, die kan hij wel lezen. Overigens: siteplaatjes moeten altijd voorzien zijn van een titel en een alttekst. Meer hierover?
 3. Hou de site actueel!
  Als een site met enige regelmaat verandert weet Google dat het niet een 'slapende' site is en zal hij de site hoger plaatsen.
 4. Verzamel zoveel mogelijk links naar uw site
  Probeer de link naar uw site op zoveel mogelijk andere sites geplaatst te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld op verschillende startpagina's of startkabels, andere bedrijven, zusterorganisaties, moederorganisaties, de portfolio van de webdesigner enz. Het schijnt dat het vooral goed is als uw site op een site staat met een .org of .com extensie. Als uw link op veel (belangrijke) plaatsen op internet voorkomt denkt de zoekmachine dat uw site belangrijk is.
 5. Uw link handmatig aanmelden
  U kunt de site handmatig aanmelden bij verschillende zoekmachines, links hiervoor zijn bijvoorbeeld:
 6. De metatags
  Een metatag is een manier om via de HTML code te communiceren met een zoekmachine.
  Drie meta tags zijn het belangrijkst:
  • <meta name="robots" CONTENT="all, follow">
   Hiermee zeg je tegen de zoekmachine, kijk naar alle pagina's in de site en volg alle links die erin staan. Je kunt ook andere commando's geven: <meta name="robots" CONTENT="noindex, nofollow"> = de site in zijn geheel niet indexeren en geen links volgen. Dan is het vanzelfsprekend dat u ook een combinatie kunt maken. U kunt bijvoorbeeld ook zeggen, 'index, nofollow' dat wil zeggen; wel indexeren, links niet volgen.
  • <meta name="keywords" Lang="nl" Content="hosting, backup ... etc">
   Hiermee geeft u in trefwoorden aan waar uw site over gaat. Beperk het aantal tot maximaal 160 karakters. Meer karakters indexeren de zoekmachines niet en zo wordt in elk geval de belangrijkste informatie overgebracht.
  • <meta name="description" Content="Ithagi Uw hosting partner... etc">
   Beschrijf hierin kort waar uw site over gaat. Dus waarom de bezoeker naar uw site moet kijken.
 7. Kijk ook hier voor meer informatie: metatags.startpagina.nl of handleidinghtml meta-informatie

Client login:

Email Address
Password
Ithagi BVBA - Oudebaan 163 - 3360 Bierbeek - BTW BE 0866 657 287 - TEL: +32.(0)486/50.33.76 - igSiteVersie 0.2.02.